Lamsfilet met bonensalade

4
  • 2 lamsfilets "Pastorale"
  • 250 g gedroogde witte bonen
  • zout
  • olijfolie 
  • 2 rode pepertjes
  • een paar teentjes knoflook, in plakjes
  • 4 blaadjes salie
  • grof zeezout
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 4 eetlepels paprika­poeder
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • peper

Laat de witte bonen een nacht weken in water. Zet ze op het vuur en breng aan de kook met het deksel op de pan. Laat 2 uur koken en voeg na anderhalf uur 1 theelepel zeezout toe. Giet af.

Ver­hit wat olijfolie in een pan en voeg de pepertjes en de knoflook toe. Laat zachtjes smaak afgeven en voeg dan de bonen, de salie en wat grof zee­zout toe. Overgiet met de wijn en laat 15 minuten sudderen.

Bestrijk de lamsfilets met een mengsel van het paprikapoeder, het komijnpoeder, 2 teen­tjes fijngesneden knoflook, 2 theelepels zeezout en 4 eetlepels olijfolie. Laat 2 uur marineren. Bak dan 2 minuten aan elke zijde. Wikkel in aluminium­folie en laat 10 minuten rusten.

Snijd in plakjes en serveer met de bonensalade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.