Lamsfilet met bonensalade

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 2 lamsfilets "Pastorale"
  • 250 g gedroogde witte bonen
  • zout
  • olijfolie 
  • 2 rode pepertjes
  • een paar teentjes knoflook, in plakjes
  • 4 blaadjes salie
  • grof zeezout
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 4 eetlepels paprika­poeder
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • peper

Recept

Laat de witte bonen een nacht weken in water. Zet ze op het vuur en breng aan de kook met het deksel op de pan. Laat 2 uur koken en voeg na anderhalf uur 1 theelepel zeezout toe. Giet af.

Ver­hit wat olijfolie in een pan en voeg de pepertjes en de knoflook toe. Laat zachtjes smaak afgeven en voeg dan de bonen, de salie en wat grof zee­zout toe. Overgiet met de wijn en laat 15 minuten sudderen.

Bestrijk de lamsfilets met een mengsel van het paprikapoeder, het komijnpoeder, 2 teen­tjes fijngesneden knoflook, 2 theelepels zeezout en 4 eetlepels olijfolie. Laat 2 uur marineren. Bak dan 2 minuten aan elke zijde. Wikkel in aluminium­folie en laat 10 minuten rusten.

Snijd in plakjes en serveer met de bonensalade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.