Lamsbout gegaard op lage temperatuur met een tartaar van munt, look krokantjes, rucola, gepofte tomaatjes en Parmezaan

4
  • 1 lamsbout
  • rozemarijn
  • teentjes look
  • mayonaise
  • munt
  • kappertjes
  • 1 blik tonijn
  • peterselie
  • rucola
  • kerstomaatjes
  • parmezaan schilfers
  • grof zout en vers gemalen peper
  • lookkrokantjes: wit brood, olijfolie, look
Lamsvlees is nog mooi roos binnenin bij een kerntemperatuur tussen 55 °C en 58 °C.

Maak enkele inkervingen in de lamsbout en steek er de look en rozemarijn in.

Gaar de lamsbout in een gesloten barbecue (Oklahoma barbecue, ceramisch of houtskool) op 110 graden, eventueel met enkele druivenranken op de kolen, tot een kerntemperatuur van 50 °C. Laat 15 minuten rusten.

Maak een tartaar van mayonaise, gesneden munt, kappertjes en tonijn uit blik. Meng goed.

Plaats de kerstomaatjes op de rooster en laat ze poffen.

Snijd de lamsbout zeer dun als een carpaccio en leg op een warm bord.

Werk af met parmezaan, gepofte tomaat, rucola, peterselie en de tartaar van munt.

Lekker met lookkrokantjes. Deze kan je kant en klaar kopen in de supermarkt of zelf maken. Versnipper een teentje look zeer fijn en meng onder de olie. Snijd het wit brood in blokjes en smeer ze in met de olie. Bak goudbruin op een matig vuur.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.