Laagjessalade met komkommer, ham en Oud Brugge-kaas

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

Recept

Pel de tomaten, snijd ze in vieren, ontpit ze, snijd het vruchtvlees in stukken en laat alles in een pannetje met het geperste knoflookteentje inkoken tot een dikke brij. Kruid met peper en zout en mix fijn.

Snijd 4 dikke plakken uit de geschilde aardappel. Laat ze 5 minuten blancheren en dan uitlekken. Dep ze droog, strijk ze aan weerszijden in met olijfolie, kruid met peper en zout. Laat ze aan elke kant 3 minuten roosteren onder de warme ovengrill. Draai ze na 1,5 minuut een halve slag om zodat u een ruitjespatroon krijgt.

Spoel de komkommer, droog hem en snijd hem zonder te schillen in flinterdunne rondjes met de keukenschaaf of keukenrobot.

Leg op elk bord een bedje komkommerrondjes, kruid ze met peper en zout en overgiet met een streepje olijfolie. Schik er een laag hamplakjes op en daarbovenop nog een laagje komkommerrondjes.

Garneer met schilfers kaas, de geroosterde aardappel, raketsla en druppeltjes tomatencoulis.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.