Kroketten van Witblauw draadjesvlees

4

Voor de bouillon

  • ½ l bouillon van rundvlees en groenten
  • ¼ kg resten van Witblauw rundvlees (runderschenkel)
  • stukje selder
  • 1/2 ui
  • 1/2 wortel
  • kruidenboeket van tijm, laurier en peterselie
  • 2 eetlepels arachideolie

Voor de kroketten

  • 350 g Witblauw rundvlees (vraag naar mager van de lap) 
  • 25 g boter 
  • 30 g bloem 
  • 1 eidooier 
  • ½ dl room 
  • 1 eetlepel gehakte peterselie 
  • peper en zout 
  • eiwit van 2 eieren 
  • broodkruim 
  • bloem 
  • een flinke lepel mosterd

De bouillon:

Verhit de olie in een ruime pot en bak de stukken Witblauw rundvlees op hoog vuur. Snijd de groenten in grote stukken en voeg ze bij het Witblauw rundvlees. Giet water over de stukken Witblauw rundvlees en laat 3 uur smoren op laag vuur. Haal alles door de zeef.

Pocheer het Witblauw rundvlees door en door gaar in de bouillon.

Haal het vlees uit de pan en haal de bouillon door de zeef. Je hebt 2,5 l bouillon nodig. Heb je niet genoeg, voeg dan water toe.

De kroketten:

Smelt de boter in een ruime pan en laat uitbruisen. Voeg bloem toe en laat kort garen op hoog vuur. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg het door en door gare Witblauw rundvlees toe en roer met een keukenvork tot het vlees in draadjes is getrokken. Laat de saus enkele minuten op laag vuur koken. Meng de room en dooier en voeg bij de massa. Breng op smaak met zout, peper en peterselie en stort de vulling in een ingevette schaal. Laat een nachtje rusten.

Snijd de vulling in blokjes van ongeveer 30 g. Haal eerst door de bloem en paneer in eiwit en broodkruim.

Bak goudbruin in verse frituurolie en serveer met mosterd.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.