Krokante kruidenbrioche met een varkensrillettes

4
  • 4 stukjes of schijfjes kruidenbrioche
  • 100 g keelspek
  • 100 g varkenswangetjes
  • 100 g reuzel of eendenvet
  • 100 g varkensschenkel
  • grof zout, tijm en rozemarijn
  • kruidenslaatje
  • wat fijne boontjes in reepjes getrokken
  • wat olijfolie of notenolie
  • balsamico-azijn
     

Laat de varkenswangen, het keelspek en de varkensschenkel met wat grof zout, tijm en rozemarijn marineren gedurende een viertal uur.
Spoel grondig, wanneer alles goed gemarineerd is.
Laat alles garen of konfijten in het varkens- of eendenvet, op de rand van het fornuis of op een zeer zacht vuurtje. Reken hiervoor zo’n 2 tot 2,5 uur.
Het vlees is gaar wanneer het in draadjes uiteenvalt.
Wanneer alles gaar is, trek het vlees goed uiteen en meng goed.
Laat het geheel afkoelen en giet het vervolgens in een vorm. Plaats de vorm in de koelkast.

Bak of rooster de toast in olijfolie krokant, maar zorg dat hij zacht vanbinnen blijft.
Besmeer de toast met rillettes.
Versier met de kruidensla en de reepjes boontjes, op smaak gebracht met notenolie en balsamicoazijn.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.