Krokante broccoli met nootmuskaat

4
45
  • 800 g broccoliroosjes uit de diepvries
  • 4 kippenbouten
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 40 g margarine
  • 40 g bloem (bij voorkeur volkorenbloem)
  • 30 g geraspte kaas
  • ½ lepeltje gemalen nootmuskaat
  • peper
     

Breng een grote pan met een bodem water aan de kook.
Kook de broccoliroosjes beetgaar.
Laat uitlekken en doe de roosjes in een ovenschaal of 4 aparte schaaltjes.

Voor de bereiding van het deeg: kneed de margarine, de bloem, de nootmuskaat, de peper en de geraspte kaas tot een deeg.
Verdeel het deeg over de broccoliroosjes en laat ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C krokant worden.
Serveer met geroosterde kippenbouten met citroen.

Snijd 4 dunne schijven van de citroen en pers het sap uit de rest van de citroen.
Meng met de olijfolie, de sojasaus en de peper.
Schuif 1 plakje citroen onder het vel van elke kippenbout.
Bestrijk de kippenbouten rijkelijk met de marinade en laat minstens 15 à 30 minuten intrekken.

Bak de kippenbouten aan alle kanten in een stoofpan met 1 koffielepel olijfolie op een hoog vuur.
Giet er de marinade en ½ glas water bij.
Zet het deksel op de pan en laat 25 à 30 minuten gaar worden, afhankelijk van de grootte van de kippenbouten.
Controleer regelmatig of de bouten gaar zijn.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.