
Krokant buikspek met spinazie en shiitake
Recept
Snipper het chilipepertje fijn. Snijd de gember in fijne plakjes.
Vermeng alle overige ingrediënten.
Snijd het zwoerd van het spek kruiselings in tot aan het vlees; maak ruitjes van ongeveer 1 cm.
Marineer het vlees gedurende 3 uur in de marinade en draai het regelmatig om.
Vul een ovenschotel half met kokend water, leg er een rooster op.
Schik het vlees op de rooster, boven het water. Gaar anderhalf uur in een voorverwarmde oven van 175° C.
Penseel regelmatig een beetje marinade over het zwoerd (het blaast een beetje op en wordt zo krokant).
Serveer met geroerbakte spinazie of paksoi, gebakken shiitake en gekookte rijst.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.