Krokant buikspek met spinazie en shiitake

4
  • 1 stuk buikspek van 800 g
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels mirin
  • 2 eetlepels sake of droge sherry
  • 3 cm gemberwortel
  • 3 hele teentjes knoflook
  • 1 klein rood chilipepertje

Serveer met:

Snipper het chilipepertje fijn.
Snijd de gember in fijne plakjes.
Vermeng alle overige ingrediënten.
Snijd het zwoerd van het spek kruiselings in tot aan het vlees; maak ruitjes van ongeveer 1 cm.
Marineer het vlees gedurende 3 uur in de marinade en draai het regelmatig om.

Vul een ovenschotel half met kokend water, leg er een rooster op.
Schik het vlees op de rooster, boven het water.
Gaar anderhalf uur in een voorverwarmde oven van 175° C.
Penseel regelmatig een beetje marinade over het zwoerd (het blaast een beetje op en wordt zo krokant).

Serveer met geroerbakte spinazie of paksoi, gebakken shiitake en gekookte rijst.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.