Kook de krieltjes in de schil en serveer ze met een sausje van saffraan. Heerlijk bij een dichtgeschroeid stukje vlees of vis.
Ingrediënten
- 30 gewassen krieltjes
- 1 eierdooier
- 1 theelepel mosterd
- 300 ml olijfolie
- 1 teentje look, geperst
- 0.5 theelepel draadjes saffraan
- sap van een halve citroen
- plantaardige olie
- peper en zout
Recept
Kook de aardappelen 2 à 3 minuten in een bodempje water in de microgolfoven (+/- 6 minuten op 600W).
Verhit 1 cm plantaardige olie in de wok en bak de aardappeltjes gedurende 1 minuut (eventueel in meerdere porties).
Voor de aïoli
Meng de eierdooier met de mosterd en een beetje zout. Klop het mengsel heel langzaam in olijfolie op. Voeg het citroensap toe. Breng op smaak met peper, zout en de geperste look.
Verzacht de saffraandraadjes in 2 eetlepels heet water en druk de draadjes met een lepel in het water uit om smaak te geven en te kleuren. Laat het saffraanwater 5 minuten staan en meng dan door de aïoli.
Overgiet de aardappeltjes met de aïoli en serveer heet.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.