Krieltjes met aïoli van saffraan

4
  • 30 gewassen krieltjes
  • 1 eierdooier
  • 1 theelepel mosterd
  • 300 ml olijfolie
  • 1 teentje look, geperst
  • 0.5 theelepel draadjes saffraan
  • sap van een halve citroen
  • plantaardige olie
  • peper en zout
Dit bijgerecht is heerlijk bij een dichtgeschroeid stukje lam of als aperitiefhapje.

Kook de aardappelen 2 à 3 minuten in een bodempje water in de microgolfoven (+/- 6 minuten op 600W).

Verhit 1 cm plantaardige olie in de wok en bak de aardappeltjes gedurende 1 minuut (eventueel in meerdere porties).

Voor de aïoli

Meng de eierdooier met de mosterd en een beetje zout. Klop het mengsel heel langzaam in olijfolie op. Voeg het citroensap toe. Breng op smaak met peper, zout en de geperste look.

Verzacht de saffraandraadjes in 2 eetlepels heet water en druk de draadjes met een lepel in het water uit om smaak te geven en te kleuren. Laat het saffraanwater 5 minuten staan en meng dan door de aïoli.

Overgiet de aardappeltjes met de aïoli en serveer heet.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.