Ingrediënten
- 3 grote bloemige aardappelen
- 200 g prei
- 4 el zure room
- 2 dl witte wijn
- 150 g grijze garnalen
- 1,5 l groentebouillon
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Recept
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Snijd de prei in ringen van 1 cm.
Doe de wijn en de groentebouillon in een kookpot. Gaar er de aardappelen en de prei in.
Mix de soep met een staafmixer en giet door een fijne zeef.
Laat de aardappel-preisoep afkoelen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over 4 kommetjes en werk af met wat zure room, garnalen en enkele druppels olijfolie.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.