Koud komkommersoepje met yoghurt en noten

4
15

Deze komkommersoep recept geef je de frisheid van de komkommer, de zachtheid van de yoghurt en een krokante toets dankzij de noten. Meer heb je toch niet nodig?

  • 1 komkommer
  • ½ dl ontvette gevogeltebouillon
  • ½ dl magere yoghurt
  • 1 bosje dille
  • notenolie
  • 12 walnoten
  • fleur de sel
  • versgemalen peper

Was de komkommer.
Snijd de komkommer in de lengte in 4.
Verwijder de pitjes en snij in zeer kleine blokjes (ongeveer 5 mm).
Meng de yoghurt met de gevogeltebouillon.
Voeg een snuifje fleur de sel en peper toe naar eigen smaak.

Verwijder de steeltjes van de dille, houd vier takjes apart voor de versiering en hak de rest fijn.
Doe bij de soep met de blokjes komkommer.
Zet een uurtje in de koelkast.

Verdeel de soep over de borden.
Voeg de grof gehakte, gepelde noten en enkele druppels notenolie toe.
Werk af met de achtergehouden takjes dille.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.