Kort geschroeid rundvlees ‘tataki’-stijl

4
25
  • 400 g rundvlees (platte bil)
  • 4 lente-uitjes
  • 2 stronkjes witloof
  • 8 kerstomaatjes
  • enkele takjes kervel, peterselie, basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 dl sojasaus
  • 1 theelepel wasabi
  • 2 eetlepels rijstwijn (Mirin)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel geraspte limoenschil
  • 1 dl slaolie
  • 1 eetlepel boter
  • grof zout en sechuanpeper
     

Laat het vlees enkele uren marineren in sojasaus en rijstwijn.

Verhit de olijfolie en schroei het vlees in een pan kort op een hoog vuur.

Snijd de lente-uitjes in stukjes van om en bij de 5 cm en stoof ze kort in boter én een eetlepel water. Kruid enkel met zout.

Maak voor de dressing de olie aan met wasabi, limoensap en limoenschil. Breng de dressing daarna op smaak met sechuanpeper en zout.

Snijd het witloof in reepjes. Snijd daarna het vlees in plakjes en schik het op koude borden.

Garneer met witloof, lente-uitjes, kerstomaat, een takje groen en besprenkel het geheel met de dressing.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.