Konijnenrug met geitenkaas, salie en honing

Hoofdgerecht
4
  • 4 konijnenruggen
  • 20 basilicumblaadjes
  • 40 g boter
  • sap van 1 citroen
  • een aantal lepels honing
  • 50 g geitenkaas
  • 16 blaadjes salie
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 tomaten
     

Laat 1 lepel honing en het citroensap 1 minuut samen inkoken tot een stroopje.
Zet opzij.
Breng een pot met water aan de kook.

Ontbeen de konijnenruggen en ontvlies ze (om te vermijden dat ze omkrullen).
Leg een rug open op een plank en bestrijk met geitenkaas.
Leg er een 4-tal blaadjes salie op, besprenkel met enkele druppeltjes honing en kruid af met peper en zout.
Schik hierop een tweede rug, bestrijk deze ook met kaas, leg er enkele blaadjes salie over, honing, peper en zout.
Rol nu de 2 ruggen mooi en strak op in elkaar.
Leg het rolletje op een blad aluminiumfolie, rol de folie er rond en span de rol goed op door links en rechts op te draaien.
Leg de rol in het kokende water, plaats het vuur zo dat het water net niet meer kookt.
Laat het konijn 25 minuutjes pocheren.

Laat de witte wijn en de kippenbouillon samen tot de helft inkoken.
Voeg nu het citroen-honingstroopje toe, de salie en peper en zout.
Laat nog even verder inkoken.
Zeef de saus en houd warm.

Pel en ontzaad de tomaten en snijd deze in kleine dobbelsteentjes, voeg toe aan de saus samen met de fijngesnipperde basilicum.
Breng op smaak met peper en zout.

Maak de folie los en snijd de rol in plakjes van 2 à 3 cm.
Serveer met rauw gebakken aardappelblokjes.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.