Konijnenfilet met gesauteerde aubergines

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

Voor de kruidenolie

  • 3 dl olijfolie
  • een handvol fijngehakte spinazie
  • een handvol fijngehakte basilicum
  • peper en zout

Voor de gesauteerde aubergines

  • 2 aubergines
  • 3 cm gemberwortel
  • ½ rode chilipeper (indien je het graag pikant hebt mag je kiezen voor een volledig pepertje)
  • 4 lepels soyasaus
  • 4 lepels zachte chilisaus
  • 2 lente-uitjes
  • 3 lepels arachideolie
  • peper en zout

Voor de frisse munt-couscous

  • couscous
  • 3 kopjes groentebouillon
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 groen pepertje
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 10-tal blaadjes munt

Recept

Laat een scheutje olijfolie heet worden, bak er de konijnenfilets in bruin aan beide zijden.

Meng alle ingrediënten voor de kruidenolie en overgiet hiermee de filets.

Voor de gesauteerde aubergines

Snipper de gember en rode peper en fruit deze in arachideolie.

Snijd de aubergine in stukken en voeg toe. Bak gedurende 5 minuten.

Voeg nu de soyasaus en chilisaus toe en laat nog even garen tot de aubergines zacht zijn. Roer hieronder de gesnipperde lente-uitjes.

Serveer eventueel met een frisse munt-couscous.

Frisse munt-couscous

Doe 2 kopjes couscous in een platte schaal. Giet hierover 3 kopjes kokende groentebouillon. Dek de schaal af met plastiek folie en laat 5 minuutjes rusten.

Stoof intussen een sjalotje gaar samen met een fijngesnipperd teentje look en een groen pepertje.

Neem de folie weg en voeg het gestoofd mengsel toe. Giet er nog wat olijfolie over, breng op smaak met peper en zout en maak de couscous nu goed los met 2 vorken.

Ciseleer een 10-tal blaadjes munt heel fijn en meng onder de couscous.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.