Konijnenbrochettes, groenten in papillot en aardappel op de barbecue

4
(30) 15
  • 8 konijnenfilets (ontvliesd)
  • 200 g gezouten spek (dikke plakken van 0,5 cm)
  • 3 grote aardappelen
  • 250 g kerstomaatjes (bv. mix van kleuren)
  • 1 stam prei
  • 1 grote ui
  • 1 teen look
  • 1 citroen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 dl groentebouillon (vers of kant-en-klaar)
  • 1 dl olijfolie
  • 4 eetlepels honing
  • 3 theelepels kippenkruiden
  • peper
  • zout
Gebruik spiesen van metaal of houten satéstokken die vooraf geweekt werden in water. Strijk de brochettes en de aardappelschijven tijdens het grillen in met een likje olijfolie.

Snijd elke konijnenfilet in 3 tot 4 gelijke blokjes. 

Snijd de dikke plakken zout spek in vierkante stukjes.

Maak een marinade van olijfolie, wat geraspte zeste en het sap van de citroen, fijngesnipperde blaadjes rozemarijn en een flinke snuif kippenkruiden. Wentel de stukjes konijn door de marinade en zet de schaal even opzij.

Spoel de aardappelen grondig schoon en kook ze ongeschild beetgaar in gezouten water.

Snijd de prei in fijne ringen en spoel ze zorgvuldig onder stromend water. Pel de ui en snijd hem in grove stukken. Snipper de teen look fijn.

Scheur stukken aluminiumfolie van de rol en plooi ze dubbel tot individuele vierkante vellen. Maak er kuipjes van en vul ze elk met een portie ui, preiringen en halve kerstomaatjes. Voeg naar smaak wat fijngesneden look toe. Voeg tenslotte een scheutje honing, een scheut groentebouillon, blaadjes tijm, peper en zout toe. Plooi elke papillot zorgvuldig dicht en houd ze even apart.

Snijd de gare aardappelen in schijven van een centimeter breed. Kruid ze naar smaak met gemalen peper en een beetje zout.

Rijg blokjes gemarineerde konijnenfilet aan de spiesen, telkens met een stukje spek ertussen.

Stook de barbecue heet. Zet de papillotten op de rooster. Reken zo’n 12-15 minuten gaartijd voor de groenten.

Leg ondertussen de aardappelschijven op de grill en geef ze langs beide zijden wat kleur. Gril de konijnenbrochettes kort voor het serveren. Reken 3 tot 5 minuten aan elke zijde.

Serveer iedereen een brochette van konijn en spek met schijven gegrilde aardappel en een hete groentepapillot.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.