konijnebout met rode curry en limoen

Hoofdgerecht
4
  • 4 konijnenbouten
  • 2 teentjes look
  • 3 koffielepels rode curry (in pastavorm)
  • 1 dikke snede chorizo (1 cm)
  • 1 stukje verse gember van 2 cm
  • 3 rode gepelde uien
  • 2 dozen gepelde tomaten in stukjes
  • 6 dl kokosmelk
  • 2 lepel honing
  • 1 limoen
  • een handvol verse koriander
  • scheutje olijfolie
     

Schil de gember en rasp fijn.
Pers de look.
Verhit de olijfolie in een pan, voeg de geperste gember en look bij, en laat zacht aanbakken.
Voeg enkele stukjes chorizo toe.

Kleur de bouten mooi in de pan en kruid met peper en zout.
Snijd de uien in schijfjes en voeg toe.
Rasp de schil van de limoen (zeste) en voeg toe, samen met de currypasta, de blokjes tomaat, de kokosmelk en de honing.
Breng alles aan de kook.
Laat gedurende ca. 45 minuten verder sudderen.
Voeg net voor het opdienen wat limoensap toe.

Dien op in een mooie schotel met verse koriander.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.