Start to cook

Konijn met tijm en mosterd

2
45
  • 2 stukken konijn naar keuze (bout, rug, schouder...)
  • 4 dunne plakjes (ontbijt)spek
  • 4 eetlepels mosterd
  • 6 takjes tijm
  • 2 grote rode uien
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C. Giet een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de stukken konijn op een matig vuur mooi bruin, kruid met peper
en zout. Laat de stukken konijn uitlekken en afkoelen. Bestrijk de stukken konijn met de mosterd, leg er de takjes tijm op en omwikkel ze met het spek.
Snijd de uien in dikke ringen en schik ze op de bodem van een braadschaal, kruid de uien met peper en zout en sprenkel er de balsamicoazijn over. Schik er de stukken konijn op en besprenkel met olijfolie en een klein beetje water, dek de braadschaal af met een vel aluminiumfolie.
Braad de stukken konijn ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na ongeveer 20 minuten de folie van de braadschaal en laat ze verder garen.

TIP: Voorzichtig bij het kruiden van de stukken konijn, het spek is al zout! Je kunt samen met de uien ook dikke plakken tomaat toevoegen.

Recepten, styling en tekst: Pascale Naessens - foto: Wout Hendrickx en Roos Mestdagh

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.