Konijn met olijven en artisjokken

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 1 konijn (ca. 1 kg), in stukken verdeeld
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • olijfolie
  • 25 cl rode wijn
  • 2 el witte wijnazijn
  • water
  • 1 laurierblaadje
  • takje rozemarijn
  • peper en zout
  • groene en zwarte olijven, ontpit en in ringen gesneden (hoeveelheid naar eigen smaak)
  • 5 artisjokharten (bokaal), in 4 gesneden
  • 8 kerstomaatjes, in 2 gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
     

Recept

Kleur de stukken konijn samen met de knoflook aan in wat olijfolie.
Doe over in een stoofpot en overgiet met wijn en voeg water toe tot alles onderstaat.
Doe er witte wijnazijn, laurier en rozemarijn bij en laat ca. 40 min. zachtjes stoven.

Voeg de artisjokken, kerstomaatjes en de helft van de olijven toe en laat nog 10 min. verder sudderen.
Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Werk vlak voor serveren af met de rest van de olijven en de rauwe rode uiringen.

Serveer bij voorkeur met een volkorenpasta.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.