Konijn met olijven en artisjokken

4
  • 1 konijn (ca. 1 kg), in stukken verdeeld
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • olijfolie
  • 25 cl rode wijn
  • 2 el witte wijnazijn
  • water
  • 1 laurierblaadje
  • takje rozemarijn
  • peper en zout
  • groene en zwarte olijven, ontpit en in ringen gesneden (hoeveelheid naar eigen smaak)
  • 5 artisjokharten (bokaal), in 4 gesneden
  • 8 kerstomaatjes, in 2 gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
     

Kleur de stukken konijn samen met de knoflook aan in wat olijfolie.
Doe over in een stoofpot en overgiet met wijn en voeg water toe tot alles onderstaat.
Doe er witte wijnazijn, laurier en rozemarijn bij en laat ca. 40 min. zachtjes stoven.

Voeg de artisjokken, kerstomaatjes en de helft van de olijven toe en laat nog 10 min. verder sudderen.
Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Werk vlak voor serveren af met de rest van de olijven en de rauwe rode uiringen.

Serveer bij voorkeur met een volkorenpasta.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.