Konijn met krieken

4
(15) 70
  • 1 konijn , in stukken verdeeld
  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie
  • uien, fijngesnipperd
  • wortels, in ringen gesneden
  • 250 ml kriekbier
  • water
  • 400 ml kalfsfond
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout
  • 1 bokaal krieken (700 g, uitgelekt 300 g)
  • aardappelen

Bak de stukken konijn aan in de boter en olijfolie. Kruid met peper en zout. Neem uit de pan en dep wat af.

Stoof de uien en de wortels aan in een stoofpot. Leg de stukken konijn in de pot en overgiet met de fond en het bier. Voeg water toe tot alles onderstaat, samen met de tijm en het laurierblad. Laat op een zacht vuur circa 1 uur gaar sudderen. Schuim regelmatig af.

Neem het vlees en de wortels eruit en houd ze warm.

Zeef de saus, breng op smaak met wat peper (zout is niet nodig, de bouillon bevat dat al) en laat inkoken tot een lichte sausdikte.
Doe er de krieken en het vlees opnieuw bij en laat opwarmen in de saus.

Serveer met (gebakken) aardappelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.