Konijn met groenten en olijven

4
(25) 60
  • konijn van 1 kg, in stukken
  • 2 wortelen
  • 1 ajuin
  • handvol olijven
  • witte wijn
  • 5 el kappertjes
  • 3 teentjes look
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 8 blaadjes laurier
  • 5 el wijnazijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Bak het konijn bruin in olijfolie. Kruid met peper en zout en giet er de wijnazijn over. Haal de pan van het vuur en laat rusten.

Snijd de wortels en de ajuin in schijfjes. Plet de look. Neem een andere pan en giet er olijfolie in. Bak eerst de ajuin en voeg al roerend de wortelen toe.

Voeg nu de look, olijven en kappertjes toe. Kruid met peper en zout. Lepel het mengsel over en tussen het konijn.

Overgiet met wijn zodat alles half onder staat. Leg er de rozemarijn en de laurier bij. Laat alles nog minstens een uur sudderen onder gesloten deksel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.