Konijn in de wok

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 6 konijnenfilets
  • 12 middelgrote scampi’s, gepeld
  • 200 g fijne boontjes
  • 1 grote ui
  • 300 g gepelde tomaten uit blik
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vers geraspte gember of 1 koffielepel gedroogde gemalen gember

Wokken is een hedendaagse snelle en gezonde manier van koken, waarbij u maar weinig vetstof hoeft te gebruiken. De wokpan biedt vele mogelijkheden, zowel op gebied van ingrediënten als op gebied van technieken: roerbakken, stoven, stomen en frituren.

Recept

Snijd de konijnenfilets in fijne reepjes met een scherp mes (tip: dit gaat gemakkelijker als je ze eerst een tiental minuten invriest).

Marineer de konijnreepjes in de sojasaus, de arachideolie, de suiker, de gesnipperde knoflook en de gember.

Blancheer de boontjes 4 à 5 minuten in kokend gezouten water, verfris onmiddellijk onder koud stromend water.

Hak de tomaten fijn en voeg ze weer bij het sap.

Neem de konijnreepjes uit de marinade en bak ze aan in een wokpan met een weinig wokolie of arachideolie. Voeg de uien en de scampi’s toe en roerbak alles 4 à 5 minuten. Voeg de marinade en de tomaten toe en laat alles 3 à 4 minuten sudderen op een hevig vuur. Voeg tot slot de boontjes toe en laat ze mee opwarmen.

Peper en zout naar smaak en dien op met rijst of noedels.

Je kunt dit gerecht wat pittiger maken door een chilipepertje toe te voegen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.