Komkommer en verse geitenkaas met gegrilde rode peper

4
  • 2 komkommers
  • 250 g verse geitenkaas
  • een paar eetlepels yoghurt
  • 1 klein handvol geplukte muntblaadjes
  • peper en zout
  • 1 gegrilde rode peper, vel verwijderd
  • olijfolie
     

Snijd de komkommders in de lengte en vervolgens in dunne plakjes.
Pureer de geitenkaas met de muntblaadjes en net voldoende yoghurt zodat je een smeuïge maar niet lopende textuur hebt.
Breng op smaak met peper en zout.

Dep de komkommerplakjes goed droog en hou 2 reepjes apart.
Strijk elk van de resterende plakjes in met een dun laagje geitenkaas.
Maak dan 2 stapeltjes van ongeveer 6 plakjes elk en eindig met de niet-ingesmeerde plakjes.

Snij de komkommers in porties met een scherp mes.
Deze hoeveelheid is voldoende voor 6 porties als licht voorgerecht.

Pureer de gegrilde rode peper met een paar eetlepels olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper en serveer met de komkommer.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.