Knolselderpuree met parelhoenfilet en gebakken pastinaak

4
  • 250 g bloemige aardappelen
  • 4 parelhoenfilets
  • 1/4 knolselder
  • kleine pastinaken
  • 1sjalot
  • sap van 1/2 citroen
  • 80 g boter
  • ½ dl olijfolie
  • 1dl melk
  • 1dl rode wijn
  • 4dl donkere gevogeltebouillon
  • enkele bolletjes zwarte peper
  • 4 takjes groen
  • peper en zout

Schil de aardappelen en snij in stukken. Doe hetzelfde met de knolselder. Besprenkel met het citroensap. Kook de aardappelen en de knolselder gaar in gezouten water. Giet af en laat kort drogen op hoog vuur. Haal alles door een roerzeef. Werk af met melk en de helft van de boter. Breng op smaak met peper en zout.

Schrob de pastinaken. Verdeel in grove stukken en blancheer in gezouten water. Spoel fris. Bak de pastinaken in de olijfolie.

Hak de sjalot fijn en stoof in een lepeltje boter. Blus met wat rode wijn en peperbollen. Laat kort inkoken. Voeg de rest van de wijn en de bouillon toe en laat kort inkoken tot een dungebonden saus.

Bak de filets op matig vuur in de resterende boter. Kruid met peper en zout. Serveer de filets op warme borden, de knolselderpuree en pastinaak erlangs en lepel de saus over het vlees, werk af met een takje groen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.