Kleine aardappelen met kip in de oven

4
(30) 45
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 4 piepkuikens
  • 20 kleine uitjes
  • 2 dl lichte gevogeltebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • provençaalse kruiden
  • peper en zout
     

Schroei met een bunsenbrander de laatste pluimen van de piepkuikens.

Blancheer de geschilde aardappelen 3/4e gaar in licht gezouten water.
Zo zijn ze nog redelijk vast, maar toch gaar.
Schil de uitjes en blancheer deze eveneens kort.

Verhit in een ruime pot de boter en olie.
Plaats hier de kippetjes in en bestrooi met peper en zout.
Kleur ze vervolgens snel rondom rond.
Doe de ui, aardappelen en kip in een ovenschaal en laat het gerecht 30 minuten bakken op 180°C.
Overgiet regelmatig met de bakjus.
Strooi de Provençaalse kruiden over de bereiding.
Haal, na afloop, de ovenschotel uit de oven en laat kort rusten op een warme plek.

Giet intussen de bouillon in een schaal en laat kort los koken.
Zeef de jus door en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de kippetjes in z'n geheel of gefileerd, lepel er wat jus over en schik op borden samen met de aardappelen en de uien.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.