Kiwibes met flan van pistache, sorbet van kokos en verse korianderbes


45
Ingrediënten
Voor de sorbet
- 250g cocospuree
- 85g suiker
- 50 g glucosepoeder
- sap van 1 limoen
- 1 eetlpel verse korianderbes
Voor de flan
Voor de garnituur
- 1 eetlepel pistache noten
- 12 kiwibessen
- verse koriander ( takje)
- verse kokosnootschilfers
- matchtatheepoeder
Recept
Voor de sorbet
Voeg alle ingrediënten samen en laat even opkoken.
Laat de sorbet liefst een dagje trekken en giet die basis in een ijsmachine.
Voor de flan
Voeg alle ingrediënten samen en giet ze in silicone vormpjes.
Laat op 83 graden stomen gedurende 20 minuten en laat afkoelen in de frigo.
Leg een uurtje voor gebruik even in de diepvries. Dit maakt het gemakkelijker om de flan uit de vorm te halen.
Voor de garnituur
Bak de pistachenoten in de oven en strooi er een beetje suiker over tot ze karamelliseren.
Wanneer ze zijn afgekoeld, rol je ze in de matchatheepoeder.
Breek de kokosnoot, snijd het vruchtvlees in fijne plakjes en leg ze op ijswater.
Snijd ook de kiwibessen fijn en werk af met de kokos en verse koriander.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.