Kiwibes met flan van pistache, sorbet van kokos en verse korianderbes

Voor de sorbet

  • 250g cocospuree
  • 85g suiker
  • 50 g glucosepoeder
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlpel verse korianderbes

Voor de flan

  • 2dl room
  • 0,5dl water
  • 220cl melk
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • 50g pistachepasta
  • 65 g suiker

Voor de garnituur

  • 1 eetlepel pistache noten
  • 12 kiwibessen
  • verse koriander ( takje)
  • verse kokosnootschilfers
  • matchtatheepoeder
     

Voor de sorbet

Voeg alle ingrediënten samen en laat even opkoken.
Laat de sorbet liefst een dagje trekken en giet die basis in een ijsmachine.

Voor de flan

Voeg alle ingrediënten samen en giet ze in silicone vormpjes.
Laat op 83 graden stomen gedurende 20 minuten en laat afkoelen in de frigo.
Leg een uurtje voor gebruik even in de diepvries. Dit maakt het gemakkelijker om de flan uit de vorm te halen.

Voor de garnituur

Bak de pistachenoten in de oven en strooi er een beetje suiker over tot ze karamelliseren.
Wanneer ze zijn afgekoeld, rol je ze in de matchatheepoeder.

Breek de kokosnoot, snijd het vruchtvlees in fijne plakjes en leg ze op ijswater.
Snijd ook de kiwibessen fijn en werk af met de kokos en verse koriander.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.