Kiwibes met banaan, honing, mascarpone en witte chocolade

Voor de mascarpone

  • 250 ml room
  • 2 blaadjes gelatine (2g/blaadje)
  • 60 ml honing
  • 2 eierdooiers
  • 250 g mascarpone

Voor de witte chocolade

  • 100 g gesmolten witte chocolade
  • 3 eigelen
  • 10 cl melk
  • 1 blaadje gelatine (2g/blaadje)
  • 250 g room
  • 3 eiwitten

Voor de mascarpone

Kook de room samen met de honing, haal van het vuur en roer de eidooiers er zeer snel door.
Meng er nadien de geweekte gelatine onder en voeg, wanneer de massa is afgekoeld, de mascarpone toe.

Meng goed gen stort uit in flexibele vormpjes. Vries in en ontvorm. 

Voor de witte chocolade

Smelt de chocolade en meng de eierdooiers eronder.
Laat de gelatine weken en warm ondertussen de melk op. Voeg vervolgens de gelatine toe en roer onder de chocolade met een klopper.

Slaag de room half op alsook de eiwitten (tot sneeuw). Spatel er eerst de room zeer voorzichtig onder. Voeg nadien de eiwitten in 2 keer toe.
Laat opstijven in de frigo en breng daarna over in een spuitzak.

Mix tenslotte de kiwibessen met de banaan en wat limoensap tot coulis en zeef eventueel door.

 

Serveer alles samen op een bord.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.