Kippenbrochettes met honing, sesamzaad en groentejulienne en sinaasappel

4
15
  • 600 g juliennegroenten uit de diepvries
  • 200 g broccoliroosjes uit de diepvries
  • 500 g kippenfilets
  • 100 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • peper

Voor de marinade:

  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 volle eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper

 

Neem een kom voor de bereiding van de marinade: meng het citroensap, 1 lepel olie, de vloeibare honing, peper en 1 eetlepel sesamzaad.
Snijd de kippenfilets in blokjes van gelijke grootte en leg ze in de marinade.
Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Rijg de kippenblokjes op satéprikkers.

Stoom de broccoli.
Laat uitlekken en lichtjes afkoelen.
Haal ¼ van de schil van de sinaasappel.
Stoof al roerend de juliennegroenten in een pan met 1 eetlepel hete olie.
Doe er de sojasaus, de sinaasappelschil en het sinaasappelsap bij.
Breng op smaak met peper en meng alles goed door elkaar.
Meng er voorzichtig de broccoliroosjes onder, laat de pan nog even op een zacht vuur staan zonder deksel zodat het vocht kan verdampen.

Bak ondertussen de kippenbrochettes in een hete pan met de rest van de olie.
Bestrooi de brochettes tijdens het bakken met de resterende sesamzaadjes.
Dien de juliennegroenten met sinaasappel en de kippenbrochettes samen op met aardappelen in de schil.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.