Kippenbout met kruidenvulling en gegrilde groenten

Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

35

Ingrediënten

  • 6 kippenbouten
  • handvol verse korianderblaadjes
  • handvol basilicumblaadjes
  • handvol bladpeterselie
  • 50 g geraspte parmezaan
  • olijfolie
  • peper en zout

De groenten:

Recept

Doe de verse kruiden in de blender, samen met de parmezaan, 1 el olijfolie, peper en zout. Mix fijn.

Spoel de groenten en snij ze in stukken. Halveer de champignons. Doe ze samen in een aluminium barbecueschaaltje en meng ze met 3 el olijfolie, de Provençaalse kruiden, peper en zout.

Maak het vel van de bouten voorzichtig los en stop er de kruidenmix tussen. Maak ze weer dicht met een prikker.

Bestrijk de bouten met olijfolie en gril ze gaar. Gril ook de groenten gaar en serveer ze met de kip.

Werk het gerecht eventueel nog af met een plukje groen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.