Kippenbout met kruidenvulling en gegrilde groenten
Ingrediënten
- 6 kippenbouten
- handvol verse korianderblaadjes
- handvol basilicumblaadjes
- handvol bladpeterselie
- 50 g geraspte parmezaan
- olijfolie
- peper en zout
De groenten:
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 8 grote champignons
- 1 kl Provençaalse kruiden
- olijfolie
- peper en zout
Recept
Doe de verse kruiden in de blender, samen met de parmezaan, 1 el olijfolie, peper en zout. Mix fijn.
Spoel de groenten en snij ze in stukken. Halveer de champignons. Doe ze samen in een aluminium barbecueschaaltje en meng ze met 3 el olijfolie, de Provençaalse kruiden, peper en zout.
Maak het vel van de bouten voorzichtig los en stop er de kruidenmix tussen. Maak ze weer dicht met een prikker.
Bestrijk de bouten met olijfolie en gril ze gaar. Gril ook de groenten gaar en serveer ze met de kip.
Werk het gerecht eventueel nog af met een plukje groen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.