Kipkroketten

Number of persons
Aantal personen

4

Op zoek naar een lekker en makkelijk aperitiefhapje? Dan moet je zeker eens kipkroketten maken. Ongetwijfeld een succes bij de kleinsten aan tafel! 

Ingrediënten

  • 850 g gekookt kippenvlees
  • 1 l goed gekruide kippenbouillon
  • 125 g boter
  • 150 g bloem
  • bloem
  • eiwit
  • paneermeel

Recept

Snijd het kippenvlees fijn.

Smelt de boter en voeg de bloem toe, roer en laat de bloem even bakken. 

Voeg beetje bij beetje bouillon toe, blijf roeren tot je een mooie dikke saus bekomt.

Meng het kippenvlees onder de saus en laat afkoelen. Vorm kroketjes naargelang voorkeur: bolletjes, cilinders, ...

Neem 3 borden: een met bloem, een met licht geklutst eiwit en een laatste met paneermeel. 

Wentel de kroketten eerst in de bloem, klop het teveel aan bloem af. Wentel ze vervolgens door het eiwit en tenslotte door het paneermeel.

Bak in olie aan 180°C. Serveer.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.