Kipkroketten

Voorgerecht
4
  • 850 g gekookt kippenvlees
  • 1 l goed gekruide kippenbouillon
  • 125 g boter
  • 150 g bloem
  • bloem
  • eiwit
  • paneermeel

Snijd het kippenvlees fijn.

Smelt de boter en voeg de bloem toe, roer en laat de bloem even bakken. Voeg beetje bij beetje bouillon toe, blijf roeren tot je een mooie dikke saus bekomt.

Meng het kippenvlees onder de saus en laat afkoelen. Vorm kroketjes naargelang voorkeur: bolletjes, cilinders, ...

Neem 3 borden: een met bloem, een met licht geklutst eiwit en een laatste met paneermeel. Wentel de kroketten eerst in de bloem, klop het teveel aan bloem af. Wentel ze vervolgens door het eiwit en tenslotte door het paneermeel.

Bak in olie aan 180°C. Serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.