Kipbrochettes met erwtjes en citroen

4
20
  • 700 g erwtjes uit de diepvries (of uit blik)
  • 80 g uisnippers uit de diepvries of 1 vers gesnipperde ui
  • 2 grote kipfilets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels vloeibare room
  • 1 citroen
  • 1 geconfijte citroen
  • 1 eigeel
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels plattekaas met een vetgehalte van 20%
  • 10 verse muntblaadjes
  • 150 ml water
  • zout en peper

Snij de kip in blokjes en doe ze in een blender.
Doe er de grof gehakte sjalot, het eigeel, de plattekaas, de muntblaadjes, zout en peper bij.
Mix tot je er balletjes van kan maken en maak er dan balletjes van.
Zet opzij in de koelkast.

Fruit de ui enkele minuten in een pan met een eetlepel olijfolie.
Doe er de diepvrieserwtjes of de uitgelekte erwtjes uit blik bij en roerbak 3 minuten op een hoog vuur.
Voeg er dan 150 ml water aan toe.
Breng op smaak met peper, zet het deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes stoven.
Als het diepvrieserwtjes zijn: haal daarna het deksel van de pan en laat nog 10 minuten verder stoven.

Schil en pers de citroen.
Snijd de geconfijte citroen in blokjes.
Voeg het citroensap, de citroenschil, de blokjes geconfijte citroen, de vloeibare room bij de erwtjes zodra die gaar zijn. Kruid naar smaak met peper.
Doe de erwtjes in 4 theekopjes of een serveerring en houd warm (bijvoorbeeld in een voorverwarmde oven op 70-80°C).

Bak de kippenballetjes gaar aan alle kanten in een hete pan met 2 eetlepels olijfolie.
Verdeel de balletjes over 4 brochettestokken.
Keer de kopjes met erwtjes om op de borden en leg een kippenbrochette op elk bord.
Dien onmiddellijk op.

Serveer met aardappelpuree.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.