Kerstboomwafeltjes

4
45
  • 100 g zachte boter
  • 75 g suiker
  • een snuifje zout
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • groene voedingskleurstof
  • zonnebloemolie
  • gekleurde smarties (voor de afwerking)
  • bloemsuiker (voor de afwerking)

Extra benodigdheden:

  • een wafelijzer

Klop de zachte boter op met de suiker en het zout. Voeg de eieren 1 voor 1 toe samen met de helft van de melk.

Spatel de bloem erdoor samen met de rest van de melk tot je een egaal beslag hebt. Voeg er enkele druppels groene voedingskleurstof aan toe totdat je een mooi, groen beslag bekomt.

Laat het deeg 15 minuten rusten en verwarm ondertussen je wafelijzer.

Smeer de platen van je wafelijzer in met wat zonnebloemolie en bak goudbruine wafels tot het beslag op is.

Snijd de wafels in mooie driehoekjes en decoreer ze met smarties zodat de wafels gaan lijken op kerstboompjes met kleurrijke kerstballen.

Werk af met bloemsuiker en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.