Kerrie-bloemkoolsoep met gebakken zeeduivel en Achelse blauwe

Soep
Geert Van Der Bruggen
4

Haal de helft van de roosjes van de bloemkool en snijd ze in heel kleine stukjes. Houd die apart.
Snijd de rest van de bloemkool in grove stukken.
Gebruik ook de steel van de bloemkool, want die heeft veel smaak aan de soep. Hij moet wel geschild worden.

Snijd het wit van de prei in ringetjes. Vermijd het groen, omdat dit de soep verkleurt.
Stoof de prei aan in boter met de gesnipperde ui.
Voeg de in stukken gesneden bloemkool en de steel toe en stoof nog even verder.
Kruid met kerriepoeder en blus met de bouillon en het blonde bier.
Laat rustig gaarkoken onder gesloten deksel.

Prak de blauwe kaas door de bloemkoolroosjes en maak smeuïg met room. Breng op smaak met peper en zout.
Prak de hardgekookte eitjes en meng er de gesnipperde bieslook doorheen.
Schik de bloemkoolroosjes op de toast en werk af met de mimosa van ei.

Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Werk af met een scheutje room.

Haal de zeeduivel door bloem en klop er het overtollige af.
Bak de vis snel goudbruin in hete boter. Draai de zeeduivel om en bak nog even verder.
Zeeduivel wordt best kort en hevig gebakken voor een sappig resultaat.

Schep de soep in een diep bord.
Leg er het stukje zeeduivel in en leg de toast op de rand.
Werk af met wat extra kerriepoeder.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief