"Kebab" van varkensreepjes met bloemkoolsoep

4
  • 400 g varkenvlees, in reepjes
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 4 satéstokjes
  • Olie om in te bakken

Voor de soep

  • 1 bloemkool in stukjes gesneden
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • Boter
  • 1 liter melk
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden

Stoof de sjalot, look en bloemkool in boter zonder te kleuren gedurende een 5-tal minuten.

Voeg er de melk en bouillon aan toe en laat 20 min. koken. Mix de soep met een staafmixer. Smaak af met peper en zout.

Steek de Finettes op stokjes. Meng alle kruiden.

Kruid de brochettes met deze kruidenmengeling. Bak ze in olie gedurende 5 minuten aan alle zijden.

Serveer de ‘kebab’ van Finettes bij de soep.

Werk af met lente-ui.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.