Kaviaar van aubergines

Number of persons
Aantal personen

8

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 45

Ingrediënten

  • aubergines
  • 1 teentje look
  • 250 cc extra olijfolie
  • eigeel
  • 1 el mosterd
  • 1 el witte peper
  • 1 el paprikapoeder (naar smaak: hot of medium)
  • 1 kl zout

Recept

Trek de lookbol voorzichtig open (pel niet), en stoom samen met de hele aubergines gedurende 40 min.

Snijd de aubergines in stukken en pel de malse looktenen.

Doe samen met het zout, de peper en de paprika in een blender of keukenrobot.

Cutter tot een dikke puree.

Voeg de mosterd en het eigeel toe en meng goed.

Voeg al roerend en in een dun straaltje de olijfolie toe.

De kaviaar is klaar.

Laat tot gebruik opstijven in de koelkast.

Serveer ‘à la bruschetta’.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.