Karamelijs

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(180) 40

Ingrediënten

  • 1 blik gesuikerde gecondenseerde melk
  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl room
  • 100 g suiker
  • 10 eigelen
  • geroosterde amandelen
  • snuifje zout

Recept

Neem het blik gecondenseerde melk en kook het gedurende 3 uur.

Zorg dat het blik onder water blijft staan.

Laat afkoelen alvorens te openen.

Breng melk en room aan de kook.

Meng eigelen en suiker tot een luchtige massa en giet hierover de melk en room.

Zet terug op het vuur en laat lichtjes binden.

Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt, anders krijg je eierkoek.

Laat afkoelen en draai af in een ijsturbine.

Voeg vlak voordat het ijs klaar is enkele lepels van de caramel toe.

Serveer met geroosterde amandelen afgewerkt met een snuifje zout.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.