Karamelijs

Dessert
Lekker voor kinderen
Ijsjes
4
  • 1 blik gesuikerde gecondenseerde melk
  • 2,5 dl melk
  • 2,5 dl room
  • 100 g suiker
  • 10 eigelen
  • geroosterde amandelen
  • snuifje zout

Neem het blik gecondenseerde melk en kook het gedurende 3 uur.
Zorg dat het blik onder water blijft staan.
Laat afkoelen alvorens te openen.

Breng melk en room aan de kook.
Meng eigelen en suiker tot een luchtige massa en giet hierover de melk en room.
Zet terug op het vuur en laat lichtjes binden.
Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt, anders krijg je eierkoek.
Laat afkoelen en draai af in een ijsturbine.

Voeg vlak voordat het ijs klaar is enkele lepels van de caramel toe.
Serveer met geroosterde amandelen afgewerkt met een snuifje zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.