Kalkoenspread op z'n Italiaans met broodstengels
Ingrediënten
- 400 g gegrilde kalkoenborst (charcuterie)
- 3 eieren
- 12 zure augurkjes
- 20 g kappertjes
- 1 tl mosterd
- 250 ml koolzaadolie
- 2 tl azijn
- 1 tl kipkruiden
- peper
- zout
- 16 broodstengels
Recept
Doe 1 ei, mosterd, peper en zout in een hoge maatbeker.
Voeg wat olie toe en zet de staafmixer erin.
Start met mixen en voeg geleidelijk de rest van de olie toe tot de mayonaise de juiste dikte heeft.
Mix op het einde de azijn mee en kruid met peper en zout.
Kook de andere eieren 10 minuten, laat afkoelen en pel ze.
Hak het ei, de kalkoen en de augurkjes in de hakmolen.
Meng dit met de kipkruiden onder de verse mayonaise en werk af met de kappertjes.
Dit gerecht is ook bruikbaar als spread op de boterham.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.