Kalkoenspread op z'n Italiaans met broodstengels

4
30
  • 400 g gegrilde kalkoenborst (charcuterie)
  • 3 eieren
  • 12 zure augurkjes
  • 20 g kappertjes
  • 1 tl mosterd
  • 250 ml koolzaadolie
  • 2 tl azijn
  • 1 tl kipkruiden
  • peper
  • zout
  • 16 broodstengels

Doe 1 ei, mosterd, peper en zout in een hoge maatbeker.
Voeg wat olie toe en zet de staafmixer erin.
Start met mixen en voeg geleidelijk de rest van de olie toe tot de mayonaise de juiste dikte heeft.
Mix op het einde de azijn mee en kruid met peper en zout.

Kook de andere eieren 10 minuten, laat afkoelen en pel ze.
Hak het ei, de kalkoen en de augurkjes in de hakmolen.
Meng dit met de kipkruiden onder de verse mayonaise en werk af met de kappertjes.

Dit gerecht is ook bruikbaar als spread op de boterham.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.