Kalkoenspek met gebakken rijst en koriander

4
40
  • 500 g gerookt kalkoenspek, in dikke plakken
  • 400 ml gevogeltebouillon
  • 1/2 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el honing
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 teen look, gesnipperd
  • 2 tl geraspte gember
  • 2 el ketchup
  • 200 g rijst
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 stengel selder
  • 5 cl arachideolie
  • 2 cl sesamolie
  • 20 blaadjes koriander

Pers de limoen en rasp wat van de schil.
Meng het sap en de zeste met sojasaus, azijn, look, gember, honing, bruine suiker en ketchup.
Smeer de kalkoen in met de saus, leg het vlees op de rooster en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Smeer er tijdens het bakken nog twee keer de marinade over en keer telkens om.

Zet de bouillon op en kook er de rijst in.
Maak de wortelen, de prei en selder schoon en snij in blokjes.
Giet arachideolie in een pan en bak de rijst en de groenten kort aan.
Doe de gebakken rijst op een schotel, strooi er sesamolie en korianderblaadjes over en leg het gelakte vlees er bovenop.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.