Kalkoenrollade met taartje van wintergroentjes

Claudia Allemeersch
4
45
  • 4 grote, dun gesneden kalkoenescalopes
  • 1 el kippenkruiden (kant-en-klaar)
  • 2 grote wortelen
  • 4 sneetjes geroosterde beenham (dun gesneden)
  • 150 g spinazie
  • klein klontje boter voor de spinazie en voor het vlees
  • een handvol oesterzwammen
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 2 el olijfolie
  • 1 dl witte porto
  • 2 dl kalfsbouillon (kant-en-klaar)
  • 1/2 dl room
  • 2 aardappelen
  • 1 grote witte ui
  • 1 pastinaak
  • 1 prei
  • peper en zout

Leg de sneetjes kalkoen op een plastic folie, leg er nog een stukje folie bovenop en sla ze wat plat. Bestrijk het vlees daarna met kippenkruiden.

Maak één wortel schoon en snijd met een mandoline in fijne lange plakken. Schik die op de kalkoen. Leg daarop telkens een snede geroosterde beenham.

Was de spinazie en maak ze schoon.

Laat een klontje boter uitsmelten, voeg een versnipperde sjalot en look toe en stoof alles heel kort aan.

Schik de spinazie, sjalot en look op de beenham. Rol het vlees zeer vast op tot een worst. Leg dat op een stukje aluminiumfolie en draai goed aan tot je een mooie vorm hebt.

Breng ruim water aan de kook en laat de 4 rolletjes een 7-tal minuten pocheren (water net niet aan het kookpunt), neem de pan van het vuur en laat nog even rusten.

Maak de oesterzwammen schoon. Laat olijfolie verwarmen, voeg een versnipperde sjalot en lookteentje toe en bak de zwammen krokant. Kruid met peper en zout.

Haal de champignons daarna uit de pan en deglaceer met witte porto en kalfsbouillon en laat inkoken tot de helft. Voeg nu ook de room toe en laat opnieuw inkoken. Kruid met peper en zout.

Snijd alle groentjes fijn (brunoise): wortel, ui, pastinaak en prei. Schil de aardappelen en versnijd ook in kleine blokjes. Stoof de groentjes kort aan in wat boter en kruid af. Versnijd het vlees in ringetjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.