Kalkoenlapjes gevuld met ganzenlever en truffel

Claudia Allemeersch
4
  • 4 dun gesneden kalkoenlapjes (0,5 cm – 150 g)
  • 200 g ganzenlever
  • 4 lepel truffeljus (in blikjes te koop aangeboden)
  • 250 g boschampignons
  • 2 l gevogeltefond
  • 60 g boter
  • 2 sjalotten
  • peper en zout
  • wintergroenten naar keuze : 1/2 romanesco – 1 aubergine
  • snuifje kurkumapoeder
  • arachideolie
  • zilvervliesrijst

Smelt de boter en fruit de fijngesneden sjalot aan Voeg de champignons toe en laat ze even meebakken. Schep de champignons uit de pan, laat ze even uitlekken en hak de champignons fijn. Doe de fijngesneden champignons in een kommetje.

Voeg hieraan in blokjes gesneden (1 cm3) ganzenlever toe. Goed mengen. Voeg de truffeljus toe. Kruid af met peper en zout en alles mengen tot een homogene massa.

Neem een stukje aluminiumfolie, schik er het kalkoenlapje op en verdeel de farce erover. Rol mooi op tot een snoepje. Door de 2 uiteinden in tegenovergestelde richting te draaien, spant de worst zich mooi op.

Breng de gevogeltefond aan de kook en leg hierin de opgerolde en gevulde kalkoenlapjes (met folie er nog aan). Laat de rolletjes 20 minuten garen in de bouillon.

Verdeel de romanesco in kleine trosjes en laat deze een 2-tal minuutjes frituren in arachideolie. Werk af met een vleugje kurkumapoeder.

Snijd de aubergine in schijfjes en grill deze in een grillpan.

Haal het vlees uit de bouillon, verwijder de folie en versnijd in plakjes.

Schep 2 grote pollepels fond over in een pannetje en laat dit inkoken tot een gladde saus. Eventueel aankruiden met peper en zout en afwerken met enkele stukjes koude boter.

Serveer de plakjes met saus en groenten.

Ja kan dit serveren met wat zilvervliesrijst. Raadgpleeg voor de kooktijd de verpakking.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.