Kalkoenkroketjes met sla en citroenmayonaise

4
  • 2 kalkoenbillen
  • 1/2 l gevogeltebouillon
  • 3 eieren
  • 60 g boter
  • 125 g bloem
  • 5 cl room
  • 5 takjes peterselie
  • 1 gelatineblad
  • 50 g paneermeel
  • 1 krop sla
  • 1 tl mosterd
  • 25 cl koolzaadolie
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
     

Kook de kalkoen gaar in de bouillon.
Hou het kookvocht bij.
Ontvel en ontbeen het vlees en snij het in kleine stukken.

Smelt de boter, voeg 75 g bloem toe en laat drogen.
Voeg al kloppend de bouillon toe en doe het vlees erbij.
Meng 1 eierdooier met de room, hak de peterselie fijn en roer alles onder het vleesmengsel.
Laat het gelatineblad even weken in koud water en los het verder op in de pot.
Giet de mix in een schotel en zet 3 uur weg in de koelkast.

Snij het opgesteven vleesmengsel in blokken.
Rol er balletjes van en haal ze achtereenvolgens door de bloem, een losgeklopt ei en het paneermeel.
Bak de kroketten in de frietketel op 180°C.

Was en zwier de sla.
Pers de helft van de citroen.
Doe een ei in een hoge maatbeter met de mosterd, peper en zout.
Giet er wat koolzaadolie bij en zet de staafmixer erin.
Voeg onder het mixen geleidelijk de rest van de olie toe tot de mayonaise de gewenste dikte heeft.
Mix er wat van het citroensap bij.
Rasp er wat citroenschil over en kruid met peper en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.