Kalfstartaar met frisse venkelsalade

4
  • 300 kalfsfilet
  • 1 venkel
  • 200 g rucola
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1/2 busseltje bieslook
  • 1 eetlepel venkelzaadjes
  • zwarte peper van de molen en zeezout
     
Serveer met geroosterd brood.

Maak de venkel schoon en schil eventueel de buitenkant met behulp van een dunschiller.
Snijd de venkel met behulp van een groenteschaaf in flinterdunne plakjes en leg ze in een schaal ijswater.
Snipper de ui heel fijn.

Snijd het kalfsvlees heel fijn met een scherp mes en hak het enkele malen door met het mes.
Meng 2 eetlepels extra vierge olijfolie en de rode ui door het vlees en breng de tartaar op smaak met peper van de molen en een weinig zeezout.
Laat de venkel uitlekken en meng er de yoghurt, de venkelzaadjes, en de bieslook door.

Verdeel de tartaar over de borden in 4 serveerringen.
Meng de rucola onder de venkelsalade en schik de salade op de tartaar.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.