Kalfsschnitzel

4
  • 4 kalfslapjes
  • 4 eiwitten
  • bloem
  • 1 citroen
  • paneermeel
  • arachideolie
  • peper en zout
  • kappertjes
  • ansjovisjes
     

Leg het kalfsvlees tussen plasticfolie en klop goed plat met een pan.
Klop de eiwitten los.
Doe het eiwit, de bloem en het paneermeel in afzonderlijke potjes of diepe borden.
Kruid het vlees met peper en zout en haal vervolgens door de bloem, het eiwit en het paneermeel.

Verhit intussen de arachideolie in de friteuse tot 180°C.
Bak de schnitzels goudbruin in de hete olie.
Snijd de schil van de citroen, snijd in plakjes en verdeel in kwartjes.

Garneer de schnitzels met citroenkwartjes, kappertjes en ansjovis.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.