Kalfsrolletjes met citroenaardappelen

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 4 bloemige aardappelen
  • 4 dunne kalfslapjes
  • 4 gezouten ansjovisjes
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 citroen
  • 2 dl vleesbouillon
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 cocktailprikkers
  • slaatje van tomaat, rode ui en basilicum

Recept

Kook de geschilde aardappelen en pureer ze. Meng de fijngehakte basilicum onder de aardappelpuree en kruid met peper en zout. Sla de kalfslapjes plat tussen 2 vellen plastiekfolie. Leg op elk kalfslapje een ansjovisje en een beetje puree. Rol de lapjes op en steek ze vast met een cocktailprikker.

Leg de rolletjes in een ovenschaal, besprenkel ze met een beetje olijfolie en bak ze gedurende 7 min in een voorverwarmde oven op 200°. Draai ze vervolgens om en bak ze even lang. Kook de vleesbouillon en het citroensap in tot de helft. Overgiet met de bouillon.

Serveer met een slaatje van tomaat, rode ui en basilicum.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.