Kalfsrolletjes met citroenaardappelen

4
  • 4 bloemige aardappelen
  • 4 dunne kalfslapjes
  • 4 gezouten ansjovisjes
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 citroen
  • 2 dl vleesbouillon
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 cocktailprikkers
  • slaatje van tomaat, rode ui en basilicum

Kook de geschilde aardappelen en pureer ze. Meng de fijngehakte basilicum onder de aardappelpuree en kruid met peper en zout. Sla de kalfslapjes plat tussen 2 vellen plastiekfolie. Leg op elk kalfslapje een ansjovisje en een beetje puree. Rol de lapjes op en steek ze vast met een cocktailprikker.

Leg de rolletjes in een ovenschaal, besprenkel ze met een beetje olijfolie en bak ze gedurende 7 min in een voorverwarmde oven op 200°. Draai ze vervolgens om en bak ze even lang. Kook de vleesbouillon en het citroensap in tot de helft. Overgiet met de bouillon.

Serveer met een slaatje van tomaat, rode ui en basilicum.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.