Kalfslapjes met couscous van broccoli en basilicum
Ingrediënten
- 1 kalfsfilet van 500 g
- 2 stronken broccoli
- 1 bussel basilicum
- 200 g tarwecouscous
- 2,5 dl groentebouillon
- 150 g kikkererwten
- 1 teentje knoflook
- 2 limoenen
- 3 eetlepels olijfolie
- peper van de molen en zeezout
Je kan de broccoli ook vervangen door bloemkool of groene bloemkool.
Je kan ook andere verse kruiden zoals munt en peterselie bij de bouillon mixen.
Recept
Snijd de roosjes van de broccoli en hak ze fijn in een keukenrobot tot een korrelige structuur.
Meng de fijngehakte broccoli met de tarwecouscous en de kikkererwten.
Breng de groentebouillon aan de kook en pers er het teentje knoflook bij.
Pluk de basilicum en mix de blaadjes bij de bouillon.
Giet de hete bouillon over de couscousmengeling en laat dit ongeveer 5 minuten trekken.
Snijd de kalfsfilet in fijne sneetjes en bak de sneetjes kort in 2 eetlepels olijfolie in een hete pan op een middelhoog vuur.
Meng de couscous goed door en breng op smaak met peper van de molen.
Serveer de kalfslapjes met de broccolicouscous, besprenkel met wat limoensap en werk eventueel af met enkele basilicumblaadjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.