Kalfslapjes met couscous van broccoli en basilicum

4
  • 1 kalfsfilet van 500 g
  • 2 stronken broccoli
  • 1 bussel basilicum
  • 200 g tarwecouscous
  • 2,5 dl groentebouillon
  • 150 g kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 limoenen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper van de molen en zeezout
     
Je kan de broccoli ook vervangen door bloemkool of groene bloemkool. Je kan ook andere verse kruiden zoals munt en peterselie bij de bouillon mixen.

Snijd de roosjes van de broccoli en hak ze fijn in een keukenrobot tot een korrelige structuur.
Meng de fijngehakte broccoli met de tarwecouscous en de kikkererwten.
Breng de groentebouillon aan de kook en pers er het teentje knoflook bij.
Pluk de basilicum en mix de blaadjes bij de bouillon.
Giet de hete bouillon over de couscousmengeling en laat dit ongeveer 5 minuten trekken.

Snijd de kalfsfilet in fijne sneetjes en bak de sneetjes kort in 2 eetlepels olijfolie in een hete pan op een middelhoog vuur.
Meng de couscous goed door en breng op smaak met peper van de molen.

Serveer de kalfslapjes met de broccolicouscous, besprenkel met wat limoensap en werk eventueel af met enkele basilicumblaadjes.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.