Start to cook

Kalfslapje met broccoli en gekookte aardappeltjes

4
40
  • 4 kalfslapjes van 120 g
  • 1 eetlepel limoensap
  • 4 dl kalfsfond
  • 50 g boter
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 700 g vastkokende aardappelen
  • 1/2 bussel salie
  • 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
  • 1 knoflookteentje, gesnipperd
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 broccoli
  • peper en zout

 

 

 

Stoof voor de saus de knoflook en de sjalot in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de helft van de salie toe. Bevochtig met de kalfsfond en laat voor de helft inkoken. Verwijder de salie en kruid met peper en zout. Werk af met het limoensap.
 
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Kuis de broccoli en verdeel in roosjes. Kook de roosjes gaar in gezouten water.
 
Kruid de kalfslapjes met peper en zout en bak ze in 1 eetlepel olijfolie. Roer de boter door de saus en overgiet het vlees hiermee.
 
Serveer de kalfslapjes met de aardappeltjes en de broccoli. Werk af met enkele blaadjes salie en de pijnboompitten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.