Kalfslapje 'cordon bleu' met gekookte ham

4
  • 4 sneetjes Meesterlyck-ham

  • 4 kalfslapjes
  • 4 sneetjes abdijkaas 

  • 5 eetlepels bloem

  • 5 blaadjes salie, fijngesneden

  • 4 blaadjes bladpeterselie, fijngesneden 

  • 1 takje rozemarijn, fijngesneden 

  • 125 g broodkruim 

  • 2 eieren
  • beetje boter 

  • een scheutje olie
  • peper en zout

Lekker bij dit gerecht: aardappelpuree met 3 eetlepels fijngesneden peterselie en een eetlepel salie.

Leg de kalfslapjes tussen twee vellen plasticfolie en plet ze (met een deegrol of een brede spatel).

Beleg elk lapje met een sneetje gekookte ham en een sneetje abdijkaas. Vouw alles toe, druk goed aan en steek vast met een houten prikker.

Meng daarna wat peper en zout door de bloem en bestrooi er beide kanten van de lapjes mee. Kneed de salie, de bladpeterselie en de rozemarijn onder het broodkruim.

Haal dan de belegde kalfslapjes eerst door de losgeklopte eieren en daarna door het kruim.

Leg de lapjes naast elkaar op een bord en laat ze even opstijven in de koelkast.

Verhit daarna de boter met wat olie in de pan en bak het vlees zo’n 4 minuten aan elke kant op een middelmatig vuur.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.