Kalfskroon met zomergroenten

6
(5) 60
Schroei het vlees in een pan langs alle zijden dicht.
Warm de oven op tot max 180°C (klassieke oven).
Leg na het dichtschroeien het vlees in een licht ingevette braadslee en voeg rozemarijn en laurier en wat extra vetstof toe (foto).
Na 40 minuten de temperatuur verlagen naar max. 150°C zodat het vlees traag gaart.
Halfweg het vlees overgieten met de jus en kruiden met peper en zout.
Haal na een uur het vlees uit de oven en laat een 10-tal minuten rusten. 

Terwijl kan indien gewenst de jus tot een vleessaus gebonden worden, al kan je die ook gewoon zo op tafel zetten.
Daarna kan het gebraad worden aangesneden.

Serveren met een zomers slaatje en gekookte aardappeltjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.