Ingrediënten
- Kalfskroon, ongeveer 2 kg
- Laurier
- Rozemarijn
- Peper & zout
- Zomers slaatje: sla, champignons, sjalot, komkommer, tomaatjes
- gekookte aardappeltjes
Recept
Schroei het vlees in een pan langs alle zijden dicht.
Warm de oven op tot max 180°C (klassieke oven).
Leg na het dichtschroeien het vlees in een licht ingevette braadslee en voeg rozemarijn en laurier en wat extra vetstof toe (foto).
Na 40 minuten de temperatuur verlagen naar max. 150°C zodat het vlees traag gaart.
Halfweg het vlees overgieten met de jus en kruiden met peper en zout.
Haal na een uur het vlees uit de oven en laat een 10-tal minuten rusten.
Serveren met een zomers slaatje en gekookte aardappeltjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.