Kalfsgehaktballetjes “chimichurri”

Bijgerecht
Snel klaar
Tapas
Lekker voor kinderen
Koken met kinderen
4
30
  • 600 g kalfsgehakt
  • 4 el Panko (Japans paneermeel)
  • 2 lente-uitjes, in fijne ringen
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ei
  • 3 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Voor de chimichurri:

  • ½ bosje peterselie
  • 2 takjes oregano
  • ½ bosje koriander
  • 1 kleine rode ui
  • sap van 1 citroen
  • 1 rode chilipeper
  • ½ kl chilipoeder
  • 50 ml olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn

Meng het gehakt met de lente-ui, de geperste knoflook, het ei, de Panko en breng op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van en zet koel weg.

Maak de chimichurri-saus. Doe de kruiden, rode ui, chilipeper en citroensap in een blender. Maak alles fijn. Voeg het chilipoeder, de olijfolie, peper en zout toe. Mix tot een vrij lopende saus.

Bak de gehaktballetjes goudbruin in de zonnebloemolie. Serveer met de saus.

Lekker met puree of stokbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.