Kalfsgehaktballetjes “chimichurri”

Bijgerecht
Snel klaar
Tapas
Lekker voor kinderen
Koken met kinderen
4
30
  • 600 g kalfsgehakt
  • 4 el Panko (Japans paneermeel)
  • 2 lente-uitjes, in fijne ringen
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ei
  • 3 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Slaatje:

  • 200 g veldsla
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 à 2 eetlepel hazelnootolie
  • 50 g pijnboompitten

Voor de chimichurri:

  • ½ bosje peterselie
  • 2 takjes oregano
  • ½ bosje koriander
  • 1 kleine rode ui
  • sap van 1 citroen
  • 1 rode chilipeper
  • ½ kl chilipoeder
  • 50 ml olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn

Meng het gehakt met de lente-ui, de geperste knoflook, het ei, de Panko en breng op smaak met peper en zout. Rol er balletjes van en zet koel weg.

Maak de chimichurri-saus.
Doe de kruiden, rode ui, chilipeper en citroensap in een blender. Maak alles fijn.
Voeg het chilipoeder, de olijfolie, peper en zout toe. Mix tot een vrij lopende saus.

Bak de gehaktballetjes goudbruin in de zonnebloemolie.

Was de veldsla zorgvuldig en droog hem. Gril het pijnboompitjes in een droge pan met anti-kleeflaag tot ze lichtjes kleuren.
Vermeng het citroensap met de rest van de olijfolie, de hazelnotenolie, zout en peper.
Meng de veldsla met de vinaigrette en bestrooi met de gegrilde pijnboompitjes.

Serveer de balletjes met de saus en het slaatje van veldsla.
Lekker met een slaatje van veldsla en puree of stokbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.