Kalfsgebraad ‘Saltimbocca’

4
  • 1 kalfsgebraad (± 500 g)
  • 4 à 6 sneetjes gedroogde ham
  • 1 klontje boter
  • 1 teentje look, gekneusd
  • peper en zeezout
  • 1 takje salie
  • 400 g pasta
  • 500 g (verse) spinazie
  • nootmuskaat
  • koolzaadolie
     

Wrijf het gebraad in met knoflook.
Kruid met peper.
Leg de salieblaadjes op het vlees en omwikkel het met de ham.
Bind vast met keukentouw.

Verwarm de oven voor op 180° C.
Verwarm de boter in een stoofpot, bak het vlees rondom aan.
Doe het vlees in een braadslee en laat 20 à 35 minuten garen in de oven.

Bereid intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta af en meng de spinazie eronder.
De spinazie slinkt door de warmte van de pasta.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Haal het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie om te rusten.
Snijd het vlees in plakjes en serveer met de spinaziepasta.

Werk af met een scheutje koolzaadolie.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.