Kalfsgebraad in de oven klaarmaken is helemaal niet moeilijk. Voeg enkele smaakmakers toe, korst in de pan met wat boter en laat de oven daarna zijn werk doen. Liever een feestelijk kalfsgebraad? Dit recept is zeker een aanrader.
Ingrediënten
- 1 kalfsgebraad
- boter
- peper en zout
- enkele salieblaadjes
- gedroogde ham
Recept
Dep het kalfsgebraad droog.
Snijd op enkele plaatsen in, maar niet helemaal tot beneden.
Duw in elke sleuf een plak gedroogde ham en een blaadje salie. Kruid met peper en zout.
Bind het gebraad samen met keukentouw.
Laat in geklaarde boter korsten aan alle kanten. Nadien in de oven of in een kookpan met deksel rustig laten garen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.