Kalfsbrochette met sint-jakobsvruchten, laurier en madeirasausje

4

Voor de saus

  • 150 g champignons
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ l kalfsfond
  • madeira
  • olie
  • zeezout
  • provençaalse kruiden
  • klontje koude boter

Kruid het kalfsvlees met peper en zout. Bak het goudbruin in olijfolie en boter, half om half. Haal het vlees uit de pan. Neem 4 spiesen en steek achtereenvolgens een stukje kalfsvlees, een sint-sakobsvrucht en een blaadje laurier op de spies. Kruid de Sint-Jakobsvruchten met zeezout en leg de spiesen in een vuurvaste schotel.

Zet de brochettes in een voorverwarmde oven op 185°C en bak gedurende 5 minuten.

Bak ondertussen de champignons krokant in olijfolie en kruid met zeezout en provençaalse kruiden. Giet de vetstof weg en blus met de madeira. Voeg de kalfsfond toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Mix voor het serveren even op met een klontje koude boter en de mosterd. Serveer met de brochette.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.